Pinnekjøtt
- 455,-
Forhåndsbestilling av pinnekjøtt til sesongen 2025
Bestillingsinformasjon:
- Pinnekjøttet er normalt klart for levering i perioden 1.-20. desember. Om du ønsker tidligere utlevering må du ta kontakt med oss for å avtale. For utlevering på en reko-ring, vil det være klart på første utlevering i perioden.
- Bestillingen er bindende, og betaling skjer ved utlevering.
Produktinformasjon:
- Pinnekjøtt fra Størhuset på Kværner gård, består av hel lammeside, skåret i lange "pinner".
- Vi bruker kun økologisk kjøtt av den særnorske rasen gammalnorsk spælsau
- Kjøttet er saltet i havsalt og tørket. Det røkte alternativet er lettrøkt på bøkeflis
Forslag til tilberedning:
Vi foreslår å vanne ut pinnekjøttet i minst 24 timer, og bytte vann én gang. Utvanningen av pinnekjøttet gir det tilbake væske det har tapt i spekeprosessen, og skyller ut en god del av saltet. Hvor salt du ønsker pinnekjøttet kan du derfor bestemme selv med utvanningstid. Resultatet av utvanningen er blant annet avhengig av vanntemperatur (det går raskere med varmere vann), og størrelsen på kjelen (mengde vann i forhold til mengde kjøtt).
Det vanligste er å dampe pinnekjøttet i ca 3 timer, til kjøttet slipper bena. hvis ikke kjøttet har sluppet, vil det oppleves som seigt og hardt, og bør dampes lenger.
Et sommerlig alternativ:
Etter damping, foreslår vi å pensle kjøttet med honning, og legge det raskt på grillen en sommerkveld. Nyt det gjerne med tsatsiki og en frisk salat.