Om oss

Vi er to sauebønder (Kim og Grete) som er glødende opptatt av mat og smak. I tillegg til å drifte gården vår Kværner i Ullensaker, har vi bygget Størhuset hjemme på tunet, der vi kan leke oss med smaker og ingredienser. Vi er bare oss to, men kjøper også litt kjøtt av gode venner og kollegaer.

Våre kjerneverdier er -Kvalitet Nær Naturen-. Vi legger stor vekt på dyrevelferd og miljø. Kværner er selvfølgelig sertifisert økologisk, som et steg på veien for bedre dyrevelferd, bedre miljø og dermed en bedre smaksopplevelse. 

Til gården hører det ca 500 daa utmark, og 200 daa innmark. Det er en helt gjennomsnittlig størrelse for Romeriksgårdene, og krever litt fantasi for å gi arbeidsplasser. Vi leier derfor de fleste beitene våre.

I dag har vi omtrent 130 vinterfôra sauer av gammalnorsk spælsau, noen få bikuber, og et lite felt med rabarbraproduksjon. Innmarka brukes til å dyrke økologisk grovfôr til eget bruk, der biene også nyttegjør seg spesielt hvitkløveren.

Sauene beiter i ravinedaler og gammel kulturmark rundt om i omegnen. Vi ønsker å ha dem så nære gården som mulig, for å kunne ha oversikt og tett tilsyn.