Drømmer om Darjeeling

  • 114,-

På lager.

Darjeeling regnes som teens Champagne, og du bør ikke ha hastverk når du nyter den. Hvis du nyter den sakte, med hvert trekk og hver slurk, vil du oppdage de skjulte lagene i de utsøkte bladene.

Drømmer fra Darjeeling har en vakker smaksprofil, eleganse og personlighet. Den har lette, men svært uttrykksfulle blomsternoter med søt moden fruktsmak, og akkurat det rette snev av svak astringens for å avrunde sødmen i et brygg som er håndlaget for ren nytelse.

Denne sjeldne sorte teen har blitt laget av teblader dyrket i landsbyen Pasabong nær Kalimpong, 2000 meter over havet. Den er dyrket uten bruk av mineralgjødsel eller plantevernmidler i flere tiår. Bladene blir høstet og etterbehandlet med stor lidenskap og kjærlighet av småbøndene i den samme landsbyen.

Område: Darjeeling i India

Sort: Assam (Camellia sinensis var. sinensis)

Årgang: første høsting (flush) 2023

Gradering: Tippy Golden Flowery Orange Pekoe (TGFOP)

Smak: Rik, søt, frukt, mineral, urter, blomster, ferskt gress og lær

Vanntemperatur: 85-900C

Dosering: 2-5 gram (den samme teen gir god smak også ved andre og tredje brygg)

Vannmengde: 2 dl

Trekketid 1: 2 min 

Trekketid 2: 2,5 min

Trekketid 3: 3 min

Teen er dyrket med vrikshayurveda-teknikker, uten bruk av kjemiske plantevernmidler eller kunstgjødsel. Den er håndplukket og manuellt foredlet av småskalaprodusenter med rettferdig betaling. Teen er sertifisert av Indias nasjonale program for økologisk produksjon (NPOP), men ikke sertifisert etter norsk eller europeisk standard.