Frokost i kolonien

  • 108,-

På lager.

English Breakfast tea, som er vanlig i den britiske tekulturen, har også blitt den mest populære blandede teen rundt om i verden. Det er en sort teblanding som vanligvis beskrives som fyldig, robust og rik som passer godt til melk og sukker.

Kolonitiden er heldigvis forbi, men den har bidratt til å gjøre te populært over hele verden. Denne indiske versjonen av «English breakfast» er en oppfriskende blanding av Assam og Darjeeling fra småskala te-bønder i distriktene.

Frokost i kolonien er en kombinassjon av to av våre populære ortodokse Assam-teer, og en sjelden og elegant svart te fra Darjeeling. Den kraftige, svarte assamteen, vil gi deg den nødvendige styrken og robustheten. Mens den svarte Darjeeling-teen med en kompleks og delikat profil gir en helt unik smak.

Område: Assam og Darjeeling i India

Sort: Assam (Camellia sinensis var. assamica og var. sinensis)

Årgang: første høsting (flush) 2023

Gradering: Tippy Golden Flowery Orange Pekoe (TGFOP) 

Smak: Robust, rik, søt, røykaktig og perfekt svart tesmak

Vanntemperatur: 85-900C

Dosering: 3 gram (den samme teen gir god smak også ved andre og tredje brygg)

Vannmengde: 2 dl

Trekketid 1: 2 min 

Trekketid 2: 2,5 min

Trekketid 3: 3 min

Teen er dyrket med vrikshayurveda-teknikker, uten bruk av kjemiske plantevernmidler eller kunstgjødsel. Den er håndplukket og manuellt foredlet av småskalaprodusenter med rettferdig betaling. Teen er sertifisert av Indias nasjonale program for økologisk produksjon (NPOP), men ikke sertifisert etter norsk eller europeisk standard.