Grønn renessanse

  • 95,-

På lager.

Grønn renessanse er oppfriskende om  sommeren, og varmende om vinteren. Teen kan brygges flere ganger om du øker vanntemperaturen for hvert trekk. Grønn renessanse er også velegnet som base i en forfriskende is-te.

Denne teen er tilsatt sitrongress og ingefær. De har sine egne egenskaper, men er tilsatt teen for å gi en god smak og en god opplevelse. 

Sitrongress skal være fordøyelsesfremmende. Den er mildt astringereende og virker avslappende på muskler i mage og tarm. Det gjør at den kan lindre smerter fra magekrampe og reduserer gassdannelsen i mage og tarmer. Sitrongress bør ikke brukes i større mengder av gravide eller de som ønsker å bli gravide.

Ingefær varmer og stimulerer blodsirkulasjonen. Den kan hjelpe ved tarmgass, dårlig fordøyelse og kvalme. Ingfefær kan beskytte magen mot skadelige virkninger av ikkesteroide betennelsesdempende medisiner (f.eks. Ibuprofen) og alkohol. Den er blodtrykksenkende og kan redusere kolesterolet og avleiringer i arteriene. Ingefær kan også fungere som en mild smertestiller.

Område: Assam, India

Innhold: Grønn assam-te (Camellia sinensis var. assamica), ingefær (Zingiber officinale)  og sitrongress (Cymbopogon citratus)

Smak: Våken og skarp med varme og sitrontoner som lett dekker en søt og dyp grønn tebase full av friskhet. 

Vanntemperatur: 75-800C

Dosering: 3-4 gram (den samme teen gir god smak også ved fire til seks brygg. Øk temperaturen noe fra gang til gang)

Vannmengde: 1,5-2 dl

Trekketid 1: 2 min 

Trekketid 2: 3 min 

Trekketid 3: 4 min 

Trekketid 4: 5 min

Teen er dyrket med vrikshayurveda-teknikker, uten bruk av kjemiske plantevernmidler eller kunstgjødsel. Den er håndplukket og manuellt foredlet av småskalaprodusenter med rettferdig betaling. Teen er sertifisert av Indias nasjonale program for økologisk produksjon (NPOP), men ikke sertifisert etter norsk eller europeisk standard.

Kilde for informasjon om ingefær og sitrongress er rolv.no